Etiketter

baby (1) baking (1) familie (2) godteri (1) hage (1) hobby (2) hverdagsliv (4) iherb (2) interiør (3) Jul (3) lekehytta (3) Malin (6) mammatips (1) netthandel (2) oppussing (5) patrick (1) Patricks rom (2) politikk (1) pynt (1) skole (2) utfordring (1) william (5) Williams rom (1)

fredag 12. februar 2010

To bøker verdt å lese..

I det siste har jeg lest to fantastiske bøker.. Begge handler om samme ting, nemlig kreft.. Hver sin person som dør av kreft så alt for alt for ung.. To sanne, hjerteskjærende historier som får en til og verdsette det livet man har.. Livet er bare til låns, desverre..

Først leste jeg boken 'Sammen til verdens ende' som handler om Tone Elisabeth som fikk kreft som 25 åring. Hennes fantastiske viljestyrke og evnen til og leve livet til det fulle er beundringsverdig..! Hun rakk og gifte seg, dra på bryllupsreise, ferie til USA og mye annet selv etter at legene hadde sagt at det var ingenting mer de kunne gjøre..

Boken er basert på hennes blogg, dagbok og hennes ektemanns viderefortelling etter at Tone ble for syk til og skrive selv.. En fantastisk leseopplevelse!!!
Den andre boka leste jeg igår.. Den er nok ikke noe kjent i Norge, da den er utgitt av en Svensk mamma, basert på hennes blogg som hun skrev da hennes lille sønn, Victor, fikk kreft, bare 1 år gammel..
Den lille søte gutten fikk noe som på svensk heter Neuroblastom kreft, som begynner med svulst i buken. Victors svulst var over 12cm i diameter når den ble oppdaget!

Til tross for stråling, medisiner og alt som var, så ble spredte kreften seg i rakettfart mot slutten.. I April i fjor sovnet han stille inn. 1,5 år gammel..

Victor ble en populær gutt i Sverige, som var mye i avisene, og han var med i noen episoder av 'Sykehuset' på TV3. Dere kan lese hans mammas fantastiske blogg her.


Jeg fulgte Victors blogg hele veien mens han var syk, og følger den enda..

Det er når man leser slike gripende historier man innser at livet er skjørt. Man har ikke kontroll over når realiteten kommer og banker på døren. Man skal nyte hver dag man har!! :)
Ha en kjempefin helg med masse kjærlighet, morsdag og fastelavnsboller!!! :)

1 kommentar:

  1. Sterke historer, takk for tips! Har veldig lyst til å lese begge to. Når man leser slike gripende bøker at man virkelig forstår hvor sjørt livet er og hvor godt man har det! Synes det er fantastisk at de deler sin historie!

    Liker navnet på bloggen din veldig godt, Elsker sangen av Vamp med samme navn!

    Ha en fin kveld!

    Klem Johanna

    SvarSlett